Ulosotto

Ulosotto Maksettu Luottotiedot Takaisin

Ulosotto Vapaa Kuukausi

Ulosoton tietojärjestelmää, Uljasta, on kehitetty ja kehitetään sen toimivuuden turvaamiseksi laajassa täytäntöönpanossa ja perustäytäntöönpanossa. Tietojärjestelmä tukisi menettelyä muun muassa siirtämällä velallisen ulosottoasiat automaattisesti tai ehdottamalla niitä siirrettäväksi toiseen menettelyyn. Esimerkiksi jos perustäytäntöönpanossa olevalle velalliselle tulisi vireille häätöasia, tietojärjestelmä voisi siirtää tai ehdottaa siirtämistä laajaan täytäntöönpanoon. Tietojärjestelmään on mahdollista myös määritellä euroraja, jonka ylittyessä velallisen ulosottoasiat siirrettäisiin automaattisesti laajaan täytäntöönpanoon. Siirrot on mahdollista toteuttaa siten, että joko automaattisiirto tai ulosottotarkastajan tekemä siirtopäätös tulevat ulosottoylitarkastajan tietoon samalla hetkellä, kun siirto tapahtuu. Tietojärjestelmään voidaan myös luoda seuranta, jossa se ehdottaa määritellyn määräajan jälkeen tarkistamaan, onko tarpeen siirtää velallinen laajaan täytäntöönpanoon. Täten voitaisiin turvata se, ettei velalliselle mahdollisesti tullut uusi ulosmittauskelpoinen omaisuus, muu kuin toistuvaistulo, jää huomaamatta.

Ansiosidonnainen Päiväraha Ulosotto

Täytäntöönpanoasioita on kahdenlaisia: julkisia (allmänna mål) ja yksityisiä (enskilda mål). Julkiset asiat koostuvat julkisoikeudellisista saatavista, joiden velkoja on valtio tai kunta (esimerkiksi sakot, verot, tullimaksut ja muut julkisten velkojien maksut). Kaikki muut asiat ovat yksityisiä (esimerkiksi maksamattomat elatussaatavat, lainat, vuokrat ja muut maksut).

Jyväskylän Ulosotto

Kolmannessa vaiheessa uudistettiin ulosmittausta, myyntiä ja tilitystä koskevat säännökset (L 469/2006). Tavoitteena oli kehittää heikossa taloudellisessa asemassa olevien velallisten vähimmäissuojaa, parantaa yritystoiminnan jatkamisen edellytyksiä ulosotossa ja kehittää huutokaupalle vaihtoehtoisia myyntimuotoja. Lisäksi korostettiin velallisen omatoimisuutta sekä perinnän toteuttamista erilaisin vaihtoehtoisin keinoin, kuten maksusuunnitelmien ja maksusopimusten avulla.

Ulosotto Maksusopimus

Paikallishallintouudistuksen seurauksena ulosottopiirien lukumäärä väheni vuonna 1996 231:stä 70:een. Piirien vähentäminen jatkui, ja oikeusministeriön päätöksillä yhteistoiminta-alueista ulosottopiirien määrä oli vuoteen 2005 mennessä vähentynyt 51:een. Vuoden 2008 alusta tuli voimaan valtioneuvoston asetus ulosottopiireistä (865/2007), jonka nojalla piirien määrä väheni nykyiseen 22:een. Tällä hetkellä ulosottovirastoissa on 22 päätoimipaikan lisäksi 42 sivutoimipaikkaa.

Ulosotto Perintö Suojaosuus

Ulosottomiehinä toimivat johtavat kihlakunnanvoudit, kihlakunnanvoudit, maakunnanvouti sekä kihlakunnan- ja maakunnanulosottomiehet. Kihlakunnanvoudeille kuuluvat ulosoton lainkäyttötehtävät sekä yksikön tai viraston johtotehtävät. Osa lainkäyttötehtävistä kuuluu kihlakunnanvoudin yksinomaiseen toimivaltaan. Johtavat kihlakunnanvoudit ja maakunnanvouti hoitavat ulosottomiehen tehtävien ohella ulosottoviraston päällikön tehtävät. Virastopäällikkö nimittää viraston virkoihin ja virkasuhteisiin alaisensa virkamiehet pois lukien kihlakunnanvoudit, jotka nimittää Valtakunnanvoudinvirasto. Virastopäällikön tehtäviin kuuluvat myös viraston toiminnan johtaminen ja kehittäminen sekä muut paikallisen viraston hallinnolliset tehtävät. Ulosottoviraston päällikön tehtävistä säädetään ulosottotoimen hallinnosta annetussa valtioneuvoston asetuksessa (1321/2007). Osa kihlakunnanvoudeista toimii oikeusministeriön päätöksellä erikoisperintätehtäviin määrättyinä.

Ulosotto Maksettu Luottotiedot Takaisin

Esityksessä ehdotetaan, että valtakunnanvoudilla ja apulaisvaltakunnanvoudilla olisi kelpoisuus ulosoton toimitustehtäviin. He olisivat ulosottomiehiä. Tässä ominaisuudessa ja Ulosottolaitoksen johtavina virkamiehinä heiltä edellytettäisiin oikeustieteen ylempää korkeakoulututkintoa ja erinomaista perehtyneisyyttä ulosottotoimeen.

Länsi Pohjan Ulosotto

Nykyisen kaltainen hajautettu organisaatio on omiaan hankaloittamaan johtamista, toiminnan organisointia ja sen yhtenäisyyttä, tarkoituksenmukaista työnjakoa sekä työmäärän tasaista jakautumista.